Srpski | English

Mesečeva reka

Da.Te Danza, Španija

 

Mesečeva reka/Rio de Luna/Moon River

 

autor i reditelj: Omar Meza

dramaturg saradnik: Carlos Herans

pokret: Da.Te Danza

asistent koreografije: Celia Sako

muzika: Jesus Fernandez, Jose Perello

specijalni muzički saradnici: David Moretti, Derk Rossbach

kostim: Da.Te. Danza

kostimograf: Javier F. Casero

dizajn svetla: Ernesto Monza

scenografija: Da.Te Danza

 

plesači: Ivan Montardit, Rosa Maria Herrador

 

 

trajanje: 37 min

uzrast: 0-3 (max. 70 dece), 4-8 (max. 300 dece)

 

 

O predstavi

 

Kako bebe komuniciraju? Mesečeva reka (Rio de Luna/Moon River) prikazuje različite scene inspirisane načinom na koji bebe istražuju svet. Uspevaju da saznaju kako mi, odrasli, komuniciramo i razvijaju spostveni način komunikacije. Ovladavaju tehnikom dijaloga među sobom i sa svojim majkama. Kako posmatraju jedni druge? Kako posmatraju ostale? Kako osećaju svetlost, predmete, vodu …? Plešu, igraju se kroz pokret. Putujemo kroz predstavu tako da osetimo bebinu prvu vezu sa okolinom.

Ono što se događa na sceni razvija se poput reke koja teče, posmatramo razvoj deteta, rođenje, puzanje, hodanje …, prve korake ka otkrivanju života.

 

 

 

O pozorištu

 

Pozorište DA.TE Danza je osnovano u Granadi u oktobru 1999. godine, pod umetničkim vodjstvom Omara Meze. Njegova osnovna misija je da promoviše moderan ples i uvede decu i mlade u osnove plesa.

Od svog osnivanja, Pozorište učestvuje na brojnim festivalima, sajmovima i kulturnim dešavanjima za decu u Španiji i u inostranstvu, i dobija pozitivne kritike gde god nastupa.

Od 2003. godine, Pozorište preduzima pionirski poduhvat u Španiji da se posveti predstavama za bebe. Pored Mesečeve reke, druga ostvarenja takođe za period ranog detinstva, poput Vrteške, Oh… Mar!, i Sna, išla su na turneje po zemlji i inostranstvu, predstavljajući Pozorište svojim visokim kvalitetom rada i uz prestiž dostignut u celom svetu.

 

 

 

www.datedanza.es