Srpski | English

AB3

Norrdans, Švedska

 

AB3

 

koreograf: Martin Forsberg (Švedska)

scenograf i kostimograf: Jenny Nordberg (Švedska/Sweden)

muzika u predstavi: Bach, Vivaldi, Aphex Twin

 

igraju: Maria Pilar Abaurrea (Španija/Spain), César Garcia (Švedska/Sweden), Jan Spotak (Slovačka/Slovakia), Andrea Vallescar (Španija/Spain)

 

trajanje: 23 min

uzrast: 7+

 

 

O predstavi

 

Predstava o broju 3 i poteškoćama broja 4, o stvarima koje nas okružuju i razlozima zbog kojih one postoje. Stvarnost i mašta, činjenice i fikcija, veoma veoma brzo i nezamislivo sporo.

AB3 je pionirska predstava za mlade. Predstava koja pruža izazov gledaocima i podstiče maštu. Osećanjem poznatog otvara vrata ka nepoznatom. AB3 je poput dijaloga tajnim logičnim jezikom. Možemo je u isto vreme razumeti i osloboditi se svih okvira u kojima smo ukalupljeni.

AB3 je predstava za decu stariju od sedam godina, ali je delo Martina Forsberga zanimljivo svim uzrastima, s obzirom da svoju moć crpi iz pokreta i oblika.
AB3 razvija linearno i sistematsko nasuprot razbacanog i haotičnog. Scenografija i dramski kostimi Jenny Nordberg, u kombinaciji sa materijalom „uvijenog“ pokreta Martina Forsberga, stvaraju vizuelno predivnu, melanholičnu, misterioznu i zanimljivu predstavu koja podstiče dečju maštu.

 

 

O pozorištu

 

Norrdans iz Härnösanda je najsevernije pozorište savremenog plesa u Švedskoj. Norrdans, sa međunarodnim ansamblom od osam plesača, posvećen je ideji širenja modernog plesa visokog kvaliteta u Švedskoj, naročito u severnom delu zemlje. Norrdans je često na turnejama ne samo u Švedskoj već i u inostranstvu. Pod vodjstvom umetničkog direktora Mire Helenius Martinsson, Norrdans nastavlja da angažuje vrhunske stručnjake u oblasti moderne koreografije iz celog sveta, ali takođe i traga za novim, mladim talentima. Norrdans je do sad predstavio koreografije koje potpisuju npr. Mats Ek, Kajsa Giertz, Martin Forsberg, Pontus Lidberg, Thomas Noone, Ramon Oller, Jyrki Karttunen i Tero Saarinen. Norrdans je deo Scenkonstbolaget i mreže NMD (Norrlands Nätverk för Musikteater och Dans), a podršku dobija od države (Kulturrådet), regiona Västernorrland, grada Sundsvalla i gradaHärnösanda.

 

 

 

www.scenkonstbolaget.se/ab3

www.norrdans.se