Srpski | English

MILJAKOVAC, TO JEST NOVI ZELAND

MALO POZORIŠTE „DUŠKO RADOVIĆ“ I CENTAR ZA RAZVOJ INKLUZIVNOG DRUŠTVA, Beograd, Srbija

MILJAKOVAC, TO JEST NOVI ZELAND

režija: Marko Manojlović
dramatizacija: Jasminka Petrović, Ivana Dimić i Marko Manojlović (po motivima knjige Jasminke Petrovic – O dugmetu i sreći)

kostim i scena: Diana Lazarov
muzika: Vladimir Pejković
autor numere Šta sve mogu ja: Nikola Čuturilo

igraju: Miloš Anđelković, Vladislava Ðordević, Dušica Sinobad, Damjan Kecojević, Jovo Maksić

O predstavi

Centar za razvoj inkluzivnog društva CRID je organizacija koja je nastala sa idejom da se projektima utiče na ostvarivanje potpune inkluzije osoba sa invaliditetom, kroz  poštovanje ljudskih prava i kroz njihovo slobodno, izborno obrazovanje, zapošljavanje, pravo na porodicu i slobodno vreme. Saradnjom na različitim projektima tim CRIDa je dobio od dečije spisateljice, Jasminke Petrović, na poklon knjigu O dugmetu i sreći. Malo pozoriše Duško Radović, kao primer dobre prakse kada je pristupačnost u pitanju, je odmah bilo izbor partnera CRIDa, za ovu jedinstvenu inkluzivnu predstavu, koja će pružiti svima odgovore na dileme oko poimanja fenomena invalidnosti.
Ako ste pomislili da je ovo predstava o sirotom dečaku s hendikepom, grdno ste se prevarili. Jovan nije tu da nas rastuži, vec razgali. On ne izaziva sažaljenje, već divljenje. Uči nas da budemo iskreni i hrabri. Otvara pitanja jednakosti i različitosti. Tera nas na preispitivanje i najzad, vodi nas na Miljakovac tj. Novi Zeland.